Unul dintre cele mai mari beneficii în coaching este conștientizarea.
Pentru mine este fascinant să observ cum mă regăsesc în provocările clienților mei și câtă dreptate au avut profesorii noștri din școala de coaching când spuneau că vom atrage clienții de care avem nevoie și în viața cărora se joacă aceleași povești cu care ne confruntăm și noi.
Așadar, cum facem să ne găsim motivația pierdută? Și tu știi exact ce ar trebui să faci, doar că nu te poți mobiliza să treci la acțiune?
Iată câteva aspecte la care merită să te uiți mai cu atenție:
• Ce face ca scopul ales să fie important pentru tine? De ce acum?
• Cum se potrivește scopul ales cu toate celelalte lucruri care se mai întâmplă în viața ta?
• Câtă energie ai acum pentru tot efortul suplimentar de care este nevoie pentru a-ți atinge scopul?
• Cum ți se va schimba viața dacă obții ceea vrei?
• Cine altcineva este afectat de atingerea scopului tău sau de schimbările implicate?
• Ce convingere este adevărată, ce îți spui despre tine, atunci când faci orice altceva, mai puțin ce ți-ai propus?
Atunci când nu ne putem mobiliza de nici un fel, fie nu suntem pe deplin conștienți de toate lucrurile bune pe care ni le va aduce schimbarea, fie nu este cu adevărat important pentru noi, fie simțim inconștient că ne trădăm pe noi sau pe cei din jurul nostru. Sau ne este frică. Sau, pur și simplu, în viețile noastre se întâmplă deja atât de multe încât nu mai avem timp și energie pentru altceva.
Până când nu găsim și adresăm adevăratele cauze, cel mai probabil că vom persista în aceleași tipare care nu ne mai servesc.
Când operăm dintr-un spațiu de conștientizare, înseamnă că ne putem uita la noi cu empatie și curiozitate, fără judecată. Ne putem percepe emoțiile reale, putem intra în contact cu propriul corp și putem sesiza semnalele pe care ni le transmite. Este calea prin care evaluăm tot ce ne înconjoară în raport cu valorile și nevoile noastre – ne sunt ele respectate și îndeplinite? Care este cea mai bună variantă pentru noi într-o situație dată astfel încât să ajungem să trăim în acord cu noi înșine?
Un coach te poate susține în acest proces, care nu este mereu ușor. Un coach nu te menajează doar ca să îți fie ușor, dacă tu ai nevoie de fapt să vezi anumite lucruri astfel încât procesul de coaching să fie cu adevărat util. Însă, când ajungi la lucrurile care dor, ai nevoie de un partener de drum care să creadă în tine și care să-ți stea alături pentru a-ți descoperi resursele. Pentru că resursele exisă întotdeauna, în interiorul tău! Uneori poate că sunt îngropate mai adânc, dar ele sunt mereu acolo.
Înscrie-te pe lista mea de corespondență ca să afli cu prioritate informații despre resursele și programele pe care le creez cu drag pentru clienții mei. Te asigur că inbox-ul tău va fi tratat cu respect și că te poți dezabona în orice moment.