Cu ce te ajută să ai obiective?

Chiar este musai să ai obiective? Nu se poate și fără?

Ba da, se poate și fără. Totul depinde de unde vrei să ajungi, cine vrei să devii și cât de repede.

Vrei să ai încă un an fără o direcție anume, trăind doar cum și pe unde te poartă viața? Sau vrei să îți canalizezi energia mai bine?

Nici una dintre variante nu este greșită.

Nimic nu trebuie în viața asta.

Însă înainte de a arunca obiectivele la coș, ascultă-mă puțin.

Obiectivele sunt, până la urmă, aspirațiile noastre. Așa cum spune și Tony Robbins, să-ți stabilești obiectivele este primul pas prin care invizibilul devine vizibil. Cu toții visăm, însă cei care își setează și obiective sunt mult mai aproape de a-și transforma aceste visuri în realitate.

Obiectivele te poartă de „aici” – „acolo”. Dar dacă nu-ți stabilești cum arată locul în care vrei să ajungi, cum ai să știi să ajungi „acolo”? Și cum ai să știi că ai ajuns? Căci uneori viața ne poartă ea singură, cumva, către locuri bune, doar că uneori le ratăm pentru că nu știm să le recunoaștem ca atare.

Obiectivele aduc și acel focus care ne ajută să ne dozăm eforturile și să ne canalizăm energia doar către acele acțiuni, comportamente, obiceiuri care au un impact real și ne aduc mai aproape de ceea ce ne dorim. Nu ne mai risipim. Ceea ce facem capătă sens, în loc să ne angajăm într-o cursă plină de confuzie și care ne lasă epuizate, de avem impresia că, indiferent ce facem, oricum nu funcționează.

Ba chiar obiectivele ne ajută să ne bucurăm cu adevărat de momentele în care încetinim ritmul, pentru că știm ce am făcut, ce mai avem de făcut și când. Așa că ne putem relaxa.

Spus mai simplu, obiectivele ne ajută la prioritizare, deci orice altceva care este doar „zgomot” nu ne mai agață, pentru că știm ce avem de făcut.

Și, nu în ultimul rând, obiectivele nasc și motivația de a acționa și de a crea comportamentele care să ne susțină să devenim cine vrem noi să devenim și să avem viața pe care ne-o dorim.

Cum sună asta?

Dacă vrei ca 2023 să fie diferit și să alegi doar acele obiective care chiar contează pentru tine, pentru care ai energie și care se potrivesc în contextul vieții tale așa cum este ea acum, vino la workshop-ul „Încheie anul cu claritate”.

Înscrie-te pe lista mea de corespondență ca să afli cu prioritate informații despre resursele și programele pe care le creez cu drag pentru clienții mei. Te asigur că inbox-ul tău va fi tratat cu respect și că te poți dezabona în orice moment.

Abonează-te la Fragmente de Suflet