Cum să îți stabilești obiectivele în mod corect

Dacă în articolul trecut ți-am povestit Cu ce te ajută să ai obiective, acum vreau să-ți împărtășesc cum să ți le stabilești în mod corect, ca să ai toate șansele să le și duci la îndeplinire.

1. Vezi de unde pornești, sau stabilește-ți baseline-ul. Asta te va ajuta și la stabilirea noului obiectiv, la claritatea lui, dar și la evaluare.

2. Asigură-te că ceea ce dorești să obții este cu adevărat important pentru tine și că nu urmezi, fără să-ți dai seama, vreun trend sau așteptările altora de la tine. Adică să fie relevant pentru tine.

3. Probabil știi deja asta de la job – dar este la fel de adevărat și atunci când îți stabilești obiective pe plan personal – formulează-le SMART. Fii specific în legătură cu ce îți dorești, stabilește cum ai să măsori asta, ai grijă să îți alegi ceva ambițios & realizabil, să fie relevant pentru tine (cum spuneam mai sus) și să aibă un termen clar până la care vrei să-l îndeplinești.

4. Formulează-le pozitiv. Una este să spui că nu mai vrei să mănânci haotic, când îți amintești, și cu totul altceva când spui că vrei să ai trei mese pe zi și două gustări la orele x, y, z…. .

5. Alege obiective care pot fi atinse prin acțiuni care sunt în controlul tău.

6. Vezi cum interacționează obiectivele alese cu ceea ce se întâmplă în viața ta acum sau cu ceea ce știi cu destulă siguranță că va apărea. Verifică și cât de compatibile sunt obiectivele între ele, în caz că ai mai multe. Se împletesc frumos sau mai degrabă concurează pentru energia ta?

Dacă vrei ca 2023 să fie diferit și să alegi doar acele obiective care chiar contează pentru tine, pentru care ai energie și care se potrivesc în contextul vieții tale așa cum este ea acum, vino la workshop-ul „Încheie anul cu claritate”.

Înscrie-te pe lista mea de corespondență ca să afli cu prioritate informații despre resursele și programele pe care le creez cu drag pentru clienții mei. Te asigur că inbox-ul tău va fi tratat cu respect și că te poți dezabona în orice moment.

Abonează-te la Fragmente de suflet