Cum poate arăta iubirea de sine? (IV)

Multă lume asociază iubirea de sine cu egocentrismul, egoismul sau doar cu partea de „pampering”, de răsfăț, de concentrare aproape exclusivă pe îngrijirea fizică.

În seria de articole „Cum poate arăta iubirea de sine?” îmi propun să demitizez aceste idei și să îți arăt cum altfel poate să se manifeste iubirea față de propria persoană.

Sunt nenumărate feluri sănătoase prin care ne afirmăm iubirea și respectul de sine.

IV. Sărbătorește succesul!

Parte din iubirea pe care ți-o oferi ție însăți este și să-ți recunoști meritele și reușitele și să-ți sărbătorești succesul, indiferent cât de mic este el. Avem tendința de cele mai multe ori să amânăm celebrarea rezultatelor noastre, asta dacă o facem vreodată. Când te iubești cu adevărat, știi să apreciezi fiecare pas pe care îl faci. În plus, atunci când te sărbătorești pentru reușite, îți întărești încrederea în propriile forțe și îți menții motivația la cote înalte. Nu mai ai nevoie ca validarea să vină din exterior, știi și singură cât de valoroasă ești.

Uite cum ai putea să faci asta:

🔸Oferă-ți timp de reflecție. După ce atingi un obiectiv sau orice alt prag important pentru tine, ia-ți timp să te gândești la ceea ce ai reușit să faci și la cum s-a schimbat viața ta datorită acelui lucru. Observă de unde ai plecat și unde ești acum.

🔸Apreciază-ți eforturile. Pune sub lupa recunoștinței nu doar reușita în sine, ci și tot ce ai făcut pentru a ajunge acolo. Ceea ce facem pe parcursul călătoriei este ceea ce determină rezultatul final. Succesul nu apare peste noapte, există multă muncă în spate. Cel mai adesea, munca la propria persoană.

🔸 Împărtășește cu alții. Când îți împărtășești reușitele cu cei dragi care te susțin, fie ei prieteni sau familie, îți amplifici sentimentul de bine și conexiunea cu oamenii importanți din viața ta. Să fii înconjurată de persoane care se bucură pentru tine este un sentiment magnific, care îți dă aripi!

🔸Răsfață-te. Ok, puțin răsfăț nu a stricat nimănui, mai ales când e vorba de a sărbători ceva bun. Nu e nevoie să te dai peste cap și să dai iama în magazine, dar oferă-ți ceva care te face să te simți bine. Poate fi un golden latte, o ciocolată caldă, mâncarea ta preferată, un buchet de flori sau orice cadou simbolic care să-ți dea ocazia să te bucuri de tine.

🔸Dă o petrecere. Uneori s-ar putea să simți că vrei să sărbătorești un pic mai mult. Poți organiza o mare petrecere sau poți plănui o seară în oraș sau acasă doar cu câțiva apropiați. Tu singură știi să apreciezi însemnătatea fiecărui eveniment în parte și să (te) sărbătorești cum se cuvine.

🔸Progresul contează. Da, chiar dacă încă nu ți-ai atins scopul final, pașii intermediari merită și ei sărbătoriți, ba chiar asta te va motiva și mai mult să mergi mai departe către target. Mai mult, se zice că până și greșelile reprezintă un progres, pentru că măcar ai încercat ceva și ai aflat că nu a mers, deci ești oricum mai departe decât dacă ai fi stat pe loc. Celebrate this too!

Așa cum iubirea de sine nu este egoistă, nici sărbătorirea succesului nu este o extravaganță arogantă. Este doar ocazia de a-ți recunoaște munca și progresul și să nu le mai iei de-a gata, pentru că nu ți le-a servit nimeni altcineva pe tavă. Tu singură ți le-ai servit. Te-ai ridicat la nivelul ocaziilor pe care Universul ți le-a oferit. Poți fi mândră de tine.

În luna iubirii investește în tine! Oferă-ți timpul de a explora ce este important pentru tine și descoperă magia pe care o aduc claritatea și deciziile luate în acord cu ce-ți spune inima. Pachetul „Love Yourself First”, cu 3 sesiuni de coaching, este creat special pentru asta. Apasă pe butonul de mai jos pentru detalii.

Înscrie-te pe lista mea de corespondență ca să afli cu prioritate informații despre resursele și programele pe care le creez cu drag pentru clienții mei. Te asigur că inbox-ul tău va fi tratat cu respect și că te poți dezabona în orice moment.

 

Abonează-te la Fragmente de suflet